Hoe werkt de Photobooth?

Digitale photobooth

De Photobooth van Jestaatopfoto.nl is een digitale Photobooth.
De gebruiker ontvangt de foto direct per email en ontvangt geen print van de foto. De Photobooth is zowel via touchscreen als handsfree (meer info: Bediening van de Photobooth) te gebruiken.
Desgewenst wordt de foto geüpload naar een album van Jestaatopfoto.nl. Toegang tot dit album kan worden afgeschermd middels een wachtwoord. Ook is het mogelijk de foto's geautomatiseerd te plaatsen op een FTP-locatie naar keuze. De opdrachtgever ontvangt alle foto's enkele dagen na het evenement digitaal in hoge kwaliteit. Daarnaast ontvangt de opdrachtgever en overzicht van alle email-adressen welke gebruikt zijn op de Photobooth. Een host van Jestaatopfoto.nl zal tijdens het evenement beschikbaar zijn voor het bieden van ondersteuning. Wanneer de host even niet in de buurt is kan dat via de Photobooth of via eigen mobiele telefoon (whatsapp).

Bediening van de Photobooth:

Touchscreen bediening:

Bediening van de Photobooth middels de touchscreen is snel en gemakkelijk. Wanneer de gebruiker op de knop “Maak foto” drukt begint de Photobooth af te tellen (5 seconden standaard, aan te passen naar wens). De foto wordt gemaakt en getoond aan de gebruiker. Na 10 seconden heeft de gebruiker de mogelijkheid de foto opnieuw te tonen, of zijn of haar naam en e-mail adres in te voeren middels het touchscreen. (toetsenbord wordt getoond wanneer een veld wordt aangeklikt) Wanneer de gebruiker op de knop “versturen” drukt wordt de foto direct verzonden. De gebruiker kan er ook voor kiezen om deze stap over te slaan middels de knop “overslaan”. De foto wordt wel opgenomen in het album maar niet verzonden.

Contactloze/corona-proof bediening:

Wanneer contactloze bediening van de Photobooth is ingeschakeld toont deze een QR-code op de plaats waar normaal de knop “foto maken” staat. Wanneer de gebruiker deze scant met zijn of haar telefoon kan de gebruiker de Photobooth bedienen. Nadat de foto is gemaakt wordt deze kort getoond op de Photobooth, waarna de gebruiker naar zijn telefoon wordt doorverwezen. Daar vult de gebruiker zijn naam en e-mail adres in. Wanneer de gebruiker op de knop “versturen” drukt, wordt de foto zowel verzonden per e-mail als aangeboden als download. Voor corona-proof bediening dient de gebruiker verbonden te zijn met het wifi-netwerk van de Photobooth. Het wachtwoord en netwerknaam (SSID) worden bij de Photobooth verstrekt als tekst of handige QR-code.

Minimale vereisten

Minimaal één stopcontact, de Photobooth is voorzien van een kabel van +- 3 meter. Deze wordt middels Gaffa-tape (Zwart) op de vloer geplakt, zodat er niemand over kan struikelen of achter kan blijven hangen. Gaffa-tape laat bij het verwijderen geen lijmresten achter, en laat geen verf los trekken. Voor de studio-verlichting wordt gebruik gemaakt van de zelfde aansluiting.

Voor het direct versturen van de foto’s en “corona-proof bediening” is een WiFi netwerk met internet nodig. Het WIFI-signaal wordt door de Photobooth versterkt en opnieuw uitgezonden onder een eigen netwerknaam (SSID). Gebruikers van de Photobooth maken via dit speciale WiFi-netwerk verbinding, en kunnen via dit netwerk ook (jouw) internet gebruiken.

De Photobooth wordt naar de locatie gebracht met een auto. Met laden en lossen wordt gebruik gemaakt van een trolley. De locatie moet vrij toegankelijk zijn voor laden en/of lossen.

Een host van de Photobooth zal tijdens het evenement aanwezig zijn om de Photobooth te installeren en/of support te kunnen geven aan gebruikers.

Aanlevering van teksten en bestanden voor de foto-email dient minimaal 2 weken voor het evenement plaats te vinden. Dit geeft ons genoeg tijd om het email-template zo goed mogelijk voor te bereiden.

Het opbouwen en installeren van de photobooth is in de prijs inbegrepen en duurt ongeveer 30 minuten. De photobooth zal worden opgebouwd in de overeengekomen ruimte. De photobooth zal na beëindiging van de huurperiode, tenzij schriftelijk of per e-mail anders overeengekomen, direct worden afgebouwd en verwijderd.

De minimaal benodigde ruimte om een photobooth te plaatsen is 2.5 x 2.5 meter met een stroomaansluiting in de directe nabijheid, maar meer ruimte is zeer wenselijk.